opc_loader

Woonkussens

Woonkussens

Bij het renoveren van dit vervallen aan het meer gelegen vakantiehuis was het behoud van de typische 'cottage' sfeer het eerste uitgangspunt. Geniet van dit rustieke scandi-chic interieur.

Het toepassen van woonkussens, windlichten en andere accessoires was het sluitstuk van een grondige verbouwing. Van oorsprong was dit aan het meer gelegen huis met donkere meubels ingericht en kon het nodig wat meer lichte kleuren gebruiken. Na jaren tussen donkere kersenhouten kasten en gedateerd behang geleefd te hebben, waren de bewoners gemotiveerd om hun eigen stijl toe te passen in het huis. Ze brengen doorgaans de hele zomer door aan het meer, en voorop stond dat de kenmerkende rustieke sfeer van dit bijzondere huis niet zou worden aangetast, maar juist in een moderne vorm zou terugkeren. Interieurontwerper Lauren Piskula van [de]luxe design studio gaf invulling aan deze eisen met een mix van materialen zoals hergebruikt schuurhout, witte boeidelen en heldere zichtlijnen voor een fris en uitnodigend zomerverblijf.

 

Windlichten van hoogglans staal

Een subtiele toespeling naar een nautische sfeer zet de toon als je het huis binnenkomt. Zorgvuldig gerangschikte rustieke details zoals de lamp van drijfhout en de strakke spiegel met sloophouten lijst vormen een spannende mix met het hoogglans gepolijste staal van de windlichten en de beklede console tafel. Gasten stoppen hier even om het gastenboek te tekenen. “Het huis is absoluut in beweging door de vele gasten die komen en gaan in de zomer”, aldus Piskula.

 

Woonkussens met geometrische patronen

"De meeste stoffen die de eigenaars mooi vonden hadden een geometrisch patroon," aldus Piskula. "We hadden dan ook veel plezier om de woonkussens, met patronen van verschillende grootten met elkaar te combineren voor iedere zithoek."

 

Uitzicht als stilleven

Piskula hield de focus op de mooie uitzichten bij het bepalen van de layout van de inrichting. "Eerst wilden we een flatscreen boven de open haard hangen," zegt ze. "Niettemin is het mooiste uitzicht van het huis vanuit het raam bij de haard, dus wilden we de nadruk leggen op het zicht op Lake Wisconsin in de achtertuin."

De elandgeweien zijn een persoonlijke toespeling op de bijnaam (‘Moose’) van de huiseigenaar.

 

Hergebruikt hout geeft de sfeer van een vakantiehuis

Piskula maakte gebruik van oude houten balken die beschikbaar kwamen bij de sloop van een 100 jaar oude schuur in de buurt. Zodoende is het haar gelukt om de kenmerkende sfeer van een volledig houten vakantiehuisje te integreren in het ontwerp, zo werd er een balk gebruikt boven de schoorsteenmantel. De houten accenten komen terug in de vloer van donker hout. "Iedere keer als iemand wordt gevraagd –vrienden, familie- wat hun favoriete onderdeel van het huis is, is negen van de tien keer het hergebruikte hout het antwoord," aldus Piskula. Het koste wel een paar pogingen om precies de juiste behandeling van het hout te krijgen. Uiteindelijk kwam een mix van een warme bruine beits met een antieke grijze was als winnaar uit de strijd.

Terug

06-08-2014 om 10:00:53 door Support Shoptrader

Dit is nogmaals een test bericht. Ziet er erg toppie uit

05-06-2014 om 10:53:33 door firstname lastname

Nog even een test reactie :D. Gewoon omdat het kan, het is belangrijk dat we dit goed testen met een beetje onzinnige informatie :)

03-06-2014 om 15:39:57 door Dennis Kallansee

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut neque lorem, rutrum non purus at, molestie pharetra justo. Fusce quis tellus tristique, condimentum tortor in, tristique leo. Cras pharetra nec dolor quis placerat. Nullam eget lectus eget diam pharetra porta. Fusce odio quam, vulputate quis ante nec, ullamcorper sagittis justo. Quisque dolor diam, ullamcorper in fermentum et, pharetra in neque. Vivamus ultricies, nulla quis tempus faucibus, mi tellus eleifend nisi, quis interdum arcu libero quis tortor. Donec faucibus velit vel sem consectetur, et auctor nunc sodales.

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.